Idrett for alle – hele livet

Rekordoppslutning om Kristiansund Havmaraton 

IL Norodd arrangerer for tredje gang Kristiansund Havmaraton lørdag 6. juli 2024. At arrangementet har funnet sitt publikum, er det lite tvil om. I år er det nemlig rekord på forhåndspåmelding til sommerens vakre eventyr i by ved hav. 

-I tillegg er det for en gangs skyld også gode værutsikter, sier ildsjel Einar Engvig. Dette er jo normalt ikke noe vi er bortskjemte med her på nordvestlandet. Vi håper dette gjør at ekstra mange melder seg på og blir med på dette fantastiske løpet. 

Roger og Jonas Larsen fra IL Goma er glade etter for å ha fullført sin første havmaraton

Deltakere fra hele Europa 

Det som startet relativt beskjedent for tre år siden, er nå i ferd med å etablere seg som en konkurranse løpere vil være med på. I år er det påmeldt løpere fra hele Norge, og noen tar turen helt fra Malta for å være med. 

-Det handler om å skape løpeglede. Når folk ser de fantastiske omgivelsene dette løpet blir gjennomført i, så trigger dette andre til å melde seg på, sier Einar Engvig.  

Men han presiserer at dette løpet handler om folkehelse og løpeglede primært. Derfor har de også denne gangen barneløp, noe som gjør at hele familien kan delta. Og best av alt, resultatet spiller ingen rolle. Hovedsaken er å gjennomføre. 

Gode forutsetninger 

IL Norodd er arrangør av Kristiansund Havmaraton. Klubben kan skilte med et topp moderne anlegg for friidrett på Atlanten, noe som varsler godt for rekrutteringen fremover. At man i tillegg arrangerer et så populært arrangement som Kristiansund Havmaraton, gjør at mange legger merke til klubben. Det er med andre ord duket for en ny glansperiode for friidrett og løpeglede i Kristiansund i tiden kommer. 

Det er treningsgruppa “Run For Fun” som er opphavet til Kristiansund Havmaraton. Dette er en treningsgruppe hvor takhøyden er stor. Her er medlemmene fra 20-årene til langt ut i 60-årene og treningsglede og samhold står i fokus. 

Startskuddet går for en fuktig havmaraton i 2022, i år er værutsiktene betydelig bedre.

Håper på “boost” 

Nyvalgt leder i IL Norodd, Kurt Eilertsen, ser frem til den tredje utgaven av Kristiansund Havmaraton. 

-Vi er absolutt inne i en positiv strøm. Vi har alle forutsetninger for å kunne engasjere mange flere i årene som kommer. Vi i Norodd ønsker å være med å bygge bedre folkehelse og økt aktivitet. Friidrett er svært allsidig og stort sett finner alle en favoritt hos oss, sier Eilertsen. 

Klubben og byen ønsker alle hjertelig velkommen til Atlanten Stadion i Kristiansund 6. juli, enten du er med eller heier på noen som er med. 

Ildsjel Einar Engvig med løpegruppa RunForFun gleder seg til å ta imot rekordmange løpere 6. juli