Idrett for alle – hele livet

Hadarleikane og Lerøy-samling på Sunnmøre

Sist helg dro seks utøvere fra Nordmøre til friidrettssamling i Hareid/Ulsteinvik. Fire av utøverne kom fra IL Norodd, en utøver fra Tingvoll IL og en fra Sunndal IL. Med knallfint vær i tillegg til mye friidrett, var deltakerne meget godt fornøyd med Lerøy-samlingen på Sunnmøre.

Dette var siste samling før kretsuttak til Lerøylekene som går av staben i Trondheim første helga i september. Der konkurrerer Møre og Romsdal mot Finnmark, Troms, Nordland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Sogn og Fjordane, samt Midt- og Nord-Norge.

Møre og Romsdal har til sammen 40 plasser som skal fordeles på gutter og jenter 13 år og 14 år.

Uttak skjer på bakgrunn av resultater. Før helgens samling, var omtrent halvparten av utøverne tatt ut.

– Alle våre utøvere på Nordmøre har hatt flott progresjon og en fin utvikling selv om Atlanten stadion ikke har vært tilgjengelig. Men med god trening gjennom sommeren på de fleste og et godt samarbeid med både Straumsnes IL og Tingvoll IL så ser det ut til at vi får med mange fra oss inn til Lerøylekene, sier trener Ketil Solli-Sæther i IL Norodd.

Solli-Sæther forteller at det har vært lite stevner i løpet av sommeren i kretsen, så det å komme til Hareid å få konkurrert igjen var både nervepirrende og en god opplevelse.

– På Lerøylekene så star det også en del øvelser som vi vanligvis ikke trener så mye på. Både stavsprang og kappgang står på programmet. Så her er det mange som får utfordret seg, Norodd-treneren.