Idrett for alle – hele livet
Idrett for alle – hele livet

Freikollen opp

Freikollen opp 2021 ble arrangert søndag 5. september og var en del av Sparebanken Møre fjell- og motbakkecup.

Om Freikollen

Freikollen har mange ruter opp til toppen på 629 moh. Den lengste går fra Vadsteinsvika, mens den korteste går rett opp fra parkeringsplassen på Prestmyra. Ellers så kan man gå opp slalombakken, mens den kanskje mest brukte turløypa starter fra boligfeltet på Storbakken. Det er sistnevnte som brukes i Freikollen opp.

Om det er snø, så er Freikollen også fin for en kort skitur, ikke bare i slalombakken, men også med bratt nedkjøring fra toppen for de som søker dette. Klatrere har også mange fine ruter å velge blant og klatrekurs arrangeres gjerne på Freikollen. Det er også muligheter for isklatring om vinteren.

Praktisk info

Starten er ved Frei barneskole på Storbakken. Storbakken finner du ved å kjøre ca. 16 km fra sentrum mot Freifjordtunnelen. Kommer du via Freifjordtunnelen, så ligger Storbakken etter ca. 2 km i retning Kristiansund.

Konkurranse- og trimklasse

Løypa er ca. 3,2 km lang. Den starter ved Frei barneskole, og går opp skogsveien til Ådalen, forbi Freikollvatnet, opp ura og deretter til toppen av Freikollen. Løypa er variert og har en høydeforskjell fra start til topps på ca. 550 høydemeter.

Aldersgrensen i konkurranseklassen er 15 år, og bedrifter og lag oppfordres til å mønstre så mange som mulig.

Det er gavekort på Intersport Kristiansund til de tre første damer og herrer i konkurranseklassen, hhv. pålydende kr 1000 for førsteplass, 750 kr for andreplass og 500 kr for tredjeplass. Det blir deltakermedalje til alle som deltar.

Start for trimklassen er kl. 12.00 og har ingen aldersgrense.
Start for konkurranseklassen er kl. 12.30.

Premieutdeling vil være ved Frei barneskole kl. 15.30 eller så snart det er praktisk mulig.

Priser og påmelding

Konkurranseklassen:
Påmelding innen 4. september, 120 kr som betales til konto eller vipps (#112487
) inkl. 20 kr i engangslisens.

Trimklassen:
Påmelding innen 4. september, 50 kr som betales til konto eller vipps (#112487).

Påmeldingen regnes ikke for endelig før startkontingent er betalt, og må betales inn til konto 3910.66.53597 eller vipps #112487
samtidig som man melder seg på. Merk innbetalingen med deltakernavn og Freikollen opp.

Påmelding gjøres her:

Rute

Start ved Frei barneskole på Storbakken. Løpet går fra skolen, opp gjennom boligfeltet og inn på god sti opp til Freikollen. Løypa er godt merket hele veien. Se rippel.run for nøyaktig løype og .gpx-fil: https://rippel.run/event/6dd9924b-a4a9-4a82-afd2-550669522f8c.

Kontaktinfo

Ved spørsmål, send e-post til friidrett@norodd.no eller kontakt Ole Birger Ulseth.

Værvarsel

Resultater og adelskalender