Forbereder et stort løft for friidretten

Forbereder et stort løft for friidretten

  • Post Author:
  • Post Category:Arkiv

Tekst fra www.tk.no

– Vi har en stolt historie, men nå er det viktig å se framover, sier Ole Birger Ulseth (50), leder i Norodds friidrettsgruppe.
I mange år har det ikke vært mulig for Norodd å arrangere stevner i Kristiansund. Når nye Atlanten stadion står ferdig neste høst eller til våren 2021, vil det selvsagt være en vitamininnsprøytning av dimensjoner for friidrettsmiljøet, og en svært positiv tilvekst for å fremme aktivitet og folkehelse regionens innbyggere.

Forbereder stort løft

– Vi forbereder oss på et stort løft for friidretten i byen. Ny stadion krever en ny strategi først og fremst for å ta imot en økende medlemsmasse, men også for å kurse trenere, funksjonærer og dommere. Med nye Atlanten har vi klare ambisjoner om å arrangere et nasjonalt mesterskap i løpet av kort tid. For å få til det må vi samarbeide med lagene i regionen for at de kan bidra med kompetanse når det gjelder funksjonærer og dommere, sier Ulseth som også står i spissen for å få Norodds nye klubbhus på plass.
– Hva blir gjort for å sikre rekrutteringen av unge utøvere?
– Tross mangelen på stadion har vi nå over 50 yngre utøvere som møter opp til trening tre ganger i uka. Vi har også en bra gjeng med trenere, sier Ulseth.


Mange fine talenter

Talentene finnes selvsagt også i Kristiansund. Et par av utøverne nærmer seg norgeseliten, i første rekke Ulseths egen datter Elise Hoel Ulseth (20), og Nikolai Ulvund (16).

Elise Hoel UlsethElise går på skole i USA, men representerer Norodd når hun er i Norge. I år har hun oppnådd 5.117 poeng i 7-kamp, noe som er ny kretsrekord i Møre og Romsdal. Under senior-NM knep hun 5.-plassen i lengde med 5,66, men har hoppet over 6 meter med litt for mye medvind. Nikolai Ulvund har kastet kula 15,17, og i favorittøvelsen kom han 5. plass i årets junior-NM.

Nikolai UlvundNorodd har også mange yngre talentfulle utøvere også. På årets Lerøyleker som er et høydepunkt for 13-14-åringene var fire utøvere fra Norodd tatt ut til fylkeslaget. Axel Frei vant 60 m og fikk bronse på 200 m. Tor Jakob Lien fikk andreplass i lengde, mens Embla Fagerli fikk tredjeplass i kappgang. Også Aurora Hall Volden presterte bra og bidro til at Møre og Romsdal vant fylkeskampen.

Aktiv veterangruppe

– IL Norodd har gjennom flere år svært aktiv veterangruppe i friidrett med deltakelse i NM, EM og Holmenkollstafetten. Et nytt stadion med klubbhus i umiddelbar nærhet, vil bidra til å samle alle lagets aktiviteter på Atlanten-området, sier Helge Kruse.

– Vi jobber med planer om å benytte rommet under tribunen som oppvarmingsarena under stevner og trening på vinteren. Her ønsker vi oss tre løpebaner på rundt 70 meter og en lengdegrop. Vi er i dialog med kommunen, med foreløpig er ingenting avklart, sier Kruse.